Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. január 31., csütörtök

Elindult az első Éhségmenet!

sakál- Elindult az első Éhségmenet  Baranyából, melyről már több média is hírt adott. Így mi is közzé tesszük a Népszava ezzel kapcsolatos tudósítását.

Éhségmenet: provokátorok zaklatták a közmunkásokat
 
Az nagycsányi állati hulladékgyűjtő és -átrakó állomásnál akarták megszégyeníteni a Baranyából most indult éhségmenet tagjait, vezetőjük szerint azonban több támogatást kapnak, mint támadást.

Megindult Baranyából az első éhségmenet, hogy résztvevői február 11.-ére a Kossuth térre érve követeljenek - az ország minden részértől érkező társukkal egyetemben - emberhez méltó életet. Ám alig lendültek bele az emberek, Nagy Attila szerint provokátorok zavarták meg a menetelőket.

Valamelyik fidesz szervet tagjai a nagycsányi állati hulladékgyűjtő és -átrakó állomásnál egy kosár alamizsnát akartak ránk sózni, mesélte Sellye polgármestere. (Emlékeztetőül: a Közmunkás Szakszervezet a "Munkát, kenyeret, tisztességes béreket!" jelszóba sűrítette össze követeléseit, a menetet megzavarók most a kenyeret akarták "kipipálni".

Én mondtam nekik, hogy ezek az emberek csupán azt szeretnék, ha sikerülne rendezniük áldatlan bérhelyzetüket, hisz tavaly bebizonyították, hogy közmunkával is lehet értéket teremteni, joggal várják hát el, hogy a teljesítményüket a kormány is elismerje, mondta Nagy Attila. A polgármester szerint azonban ez az érv - és a térség 1500 közmunkásának jogos kérése - nem hatottak a provokátorokra, a vita csúnya személyeskedésbe torkollott.

Megjegyzendő: Sellye első embere szerint azonban több támogatást kapnak, mint támadást: például vállalkozók kocsin kalácsot és nyalókát hoztak a gyaloglóknak, illetve Nagy Attila kedvező "ómeneket" is felfedezett, miszerint a Köztársaság térről a krisztusi harminchármas számmal startoltak.
nepszava.hu

Nincsenek megjegyzések: