Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. január 1., kedd

Emelkedik és teljesítmény-arányosítható lesz a közmunkabér

sakál- Ezúton tesszük közzé a portfolio.hu alábbi cikkét! Azonban ezúton hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az írásban szereplő bérek BRUTTÓ bérek, melyek nettó értéke alig 2-3 ezer Forinttal lépi túl a 2012.évi nettó 47 ezer forintos közmunkásbért! Az új bérek továbbra is sértik az egyenlő munkáért egyenlő bér elvet és továbbra is szembe megy a FIDESZ az egyenlő bánásmód követelményeivel!
A Közmunka is Munka, így Blogunk és érdekvédelmi csoportunk továbbra is Követeli Magyarország felelős kormányától azt, hogy:

a Közmunkások is a Mindenkori MINIMÁLBÉRT kapják meg a megkülönböztetett Közmunkásbért felejtse el a kabinet!

a Közmunkásokra a Mindenkori Munka Törvénykönyvének rendelkezései legyenek az irányadók, a különböző egyéb a közmunkán dolgozok jogait sértő szabályok  kerüljenek visszavonásra!

Tartsák és tartassák be az alapvető  munkabiztonsági és munkavédelmi követelményeket, a szakkképesítés és a szakképesítés nélküliek védelmét szolgáló törvényeket, rendelkezéseket és  előírásokat!

Akkor ezek után következzen a fentiekben említett cikk:

Januártól a közfoglalkoztatásért járó havi bér, a teljes munkaidő esetén 75 500 forint és 96 800 forint között alakul - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből.

A közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló kormányrendelet módosítása szerint a szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakör betöltése és teljes munkaidő teljesítése esetén a havibér január 1-jétől 75 500 forint, a hetibér 17 385 forint míg a napibér 3475 forint lesz.

A teljesítménykövetelmények száz százalék feletti teljesítése esetén a közfoglalkoztatási bér növelhető, míg száz százalék alatti teljesítése esetén csökkenthető. A közfoglalkoztatót a teljesítménybér alkalmazása esetén sem illeti meg többlettámogatás - olvasható a Magyar Közlönyben.

A legalább középfokú iskolai végzettséget illetve szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén a közfoglalkoztatottat megillető garantált közfoglalkoztatási bér - teljes munkaidő esetén - havi 96 800, heti 22 275 illetve napi 4455 forint lesz.

A közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott munkavezetőt megillető közfoglalkoztatási bér szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakörben havi fizetés esetén 83 050, heti fizetésnél 19 125, mag a napibér alkalmazásakor 3820 forint lesz.

Ha a munkavezető legalább középfokú iskolai végzettséget vagy szakképesítést igénylő munkakört tölt be, akkor 106 480 forint havi-, 24 500 forint heti- vagy 4900 forint napibérre jogosult.

A teljes munkaidőben foglalkoztatott közfoglalkoztatottat arra az időre, amikor a közfoglalkoztató a foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget (állásidő), napi 1160 forint illeti meg.

Részmunkaidő esetén a közfoglalkoztatottnak a meghatározott bér időarányos része jár.
MTI

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Kíváncsi lennék,hogy a fenti vezetők,hogy élnének meg ebből egy hónapig. Minden segítség nélkül jó lenne velük egy hónapig cserélni,mert míg nem tapasztalják addig nem nagyon törődnek velünk.