Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 27., szerda

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítását követeli az MSZF

Budapest, 2013. február 27.

     A március 1-én lejáró téli kilakoltatási és árverezési tilalom meghosszabbítását követeli a kormánytól a Magyar Szociális Fórum. Szerdán kiadott közleményében az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom figyelmeztet: a moratórium feloldása egyet jelentene azzal, hogy rövid időn belül kilakoltatnának több száz olyan családot, amelyet csak a téli tiltás védett meg az utcára kerüléstől. Ezeknek az embereknek nincs más otthonuk, mint az, amelyet el akarnak venni tőlük.
   A hitelkárosultakon kívül meg kell védeni azokat a családokat is meg kell védeni, amelyeket díjhátralékaik és közüzemi tartozásaik miatt készülnek kilakoltatni önkormányzati bérlakásukból – folytatja a közlemény.
   A Magyar Szociális Fórum határozatlan időre szóló kilakoltatási és árverezési moratóriumot tart szükségesnek, mert - meggyőződése szerint – a megélhetési válságból fakadó jövedelem hiánya nem lehet ok a kilakoltatásra. Mindenekelőtt megélhetést kell biztosítani az embereknek, nem pedig elvenni tőlük azt is, ami még megmaradt nekik – szögezi le a Fórum.
    Az MSZF látszatintézkedésnek tartaná a moratórium 45 napos meghosszabbítását, mint azt a devizahitelezésről szerdán kezdődő háromoldalú szakértői tanácskozáson javasolják.
    Az MSZF vasárnapra Szociális Kerekasztalt hívott össze, melynek középpontjában a Hitelkárosultak 7 pontos követelése áll. A fővárosban tartandó tanácskozáson többek között azt követelik, hogy a jogtalanul elvett javakért kártalanítsák a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban részesítsék azokat, akiktől már elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést. Az MSZF szerint kárpótolni kell azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba. A kártalanítást és a kárpótlást abból a banki extraprofitból kell végrehajtani, amelyre a hitelezők a devizahitelesek megkárosításával tettek szert. Az MSZF szerint a probléma átfogó rendezéséig meg kell tiltani az árverezéseket és a kilakoltatásokat.+++


Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: