Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 16., szombat

Vécsi: van település, ahol a rászorulók fél köbméter tüzifát kaptak

Van olyan település, ahol a rászorulók fél köbmétert kaptak - mondta Vécsi István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a kormány által létrehozott szociális tűzifa-programról. 

A Közmunkások Szakszervezetének elnöke szerint már nem csak a mélyszegénységben élők szorulnak rá ilyen segítségre. Vécsi István elmondta: a tűzifa pályázat helyzete bizonytalan, és megváltoztak a közmunkaprogramok is. A korábbi tíz hónapos, napi nyolc órás foglalkoztatás helyett öt hónapig lehet hat órában dolgozni.  

A szakszervezeti elnök szerint a foglalkoztatás túlnyomó részében a hatórás munka marad az általános, 36 ezer forintért. Minden lehetőséget nem tudnak kihasználni az önkormányzatok, mert nincs annyi pénzük, hogy hozzátegyék a saját forrásaikat. 

Vécsi István elmondta: az ő településén hetven család nem fogja tudni megszerezni a megélhetéshez fontos munkalehetőséget. Budapesten nem is érzik, hogy mekkora a nyomor vidéken – tette hozzá a szakszervezet elnöke, aki elmondta: nem vár sokat ettől a kormánytól, és sokszor sok helyen felhívták a figyelmet a helyzetre. Vécsi István szerint a közmunkára adott pénzből nem lehet megélni. 

Nincsenek megjegyzések: