Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 14., csütörtök

Megkerestük a Kaposvári Munkaügyi Központot...

Megkereste Blogunk az idei közfoglalkoztatást érintő kérdésekkel Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szociális irodája után a helyi járási munkaügyi kirendeltséget is. Azonban választ még nem kaptunk kérdéseinkre, illetve még segítséget sem a hozzánk forduló elesett emberek munkához juttatásában. 



Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ
Kaposvári Kirendeltség és Szolgáltató Központ
vezetője részére


Tisztelt Kirendeltség vezető!


Szíves segítségét és tájékoztatásukat kérjük a hozzánk nap, mint nap forduló elesett álláskeresők és rászorulok nevében.

1.) Többen is megkeresik érdekvédelmi csoportunkat az alábbi kérdéssekkel, hogy Mikor indulnak el végre Kaposváron is a Közmunkák?

2.) A tervezett 197 Fő milyen foglalkoztatókhoz kerülhet?

3.) A tervezett 197 Fő milyen munkakörökben dolgozhat?

4.) A tervezett 197 Fő eloszlása hogy várható a lehetséges foglalkoztatók között?

5.) Lesz-e Intézményes közfoglalkoztatás?

6.) Intézményes közfoglalkoztatás keretében lesz-e Portás munkakör?

7.) Egyeltalán milyen munkakörök lesznek és hol Kaposvár intézményeiben?

Várjuk kérdéseinkre válaszukat, mivel a helyi Önkormányzat Önökhöz irányította csoportunkat, melyről a részünkre küldött levelüket ezúton másoljuk ide be:


"Tisztelt „közmunka is munka” blog szerkesztői!

Dr. Kéki Zoltán címzetes főjegyző Úr levelében tájékoztatta arról, hogy Önkormányzatunk 2013 évre vonatkozóan is tervezi intézményeiben a közfoglalkoztatást, lehetőség szerint a tavalyi évhez hasonló létszámban (197 fő) és munkakörökben. Pontos munkakörökről jelenleg nem tudunk tájékoztatást adni, hisz még nincs lehetősége Önkormányzatunknak kérelmet benyújtani a közfoglalkoztatásra vonatkozóan a Munkaügyi Központ felé, nem tudjuk, hogy milyen összegű támogatásra számíthatunk.

Levelében írja, hogy ismeretségi körükben több olyan személy van, aki vagyonőri vizsgával rendelkezik, s jelenleg is munkanélküli. Javasoljuk, hogy elhelyezkedésük érdekében keressék fel a Munkaügyi Központot, ahol lehetőségeikhez mérten az elsődleges munkaerőpiacon is ajánlanak számukra munkát.

2012-ben az önkormányzat által fenntartott intézményekben volt önkormányzati közfoglalkoztatás. A rászoruló, munkanélküli személyek a Munkaügyi Központnál jelentkezzenek, ne az intézményekben, hisz majd a Munkaügyi Központ az, aki a közfoglalkoztatotti álláshelyekre közvetít."

Köszönjük együttműködésüket!

Barátsággal:a Közmunka is Munka blog szerkesztői
http://akozmunkaismunka.blogspot.hu/


Kapcsolódó anyagok:
Közmunka Kaposváron 2013-ban
Közmunka Kaposváron 2013-ban II.

Nincsenek megjegyzések: