Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 11., hétfő

Somogyi éhségmenet 9. nap: Székesfőváros utcáin...

Tegnap érkeztek meg a dunántúliak  Pest megyébe Tárnokra és Érdre egyben ők voltak az első csapat, amelyik elérte Budapestet. 
A csapat ma reggel 9 órakor indult Budafok-Tétényből a Campona elől, hogy 17 órára a Parlament elé érjen 2000 ember hálálja meg a kormánynak a nagy séta kiváltó okait!
BUDAFOK: A XXII. kerületen a somogyi, baranyai, tolnai és Fejér megyei
Éhségmenetelők haladtak át és úton vannak Újbudán keresztül
Ferencvárosba a Lurdy Házhoz. 

A menetek tagjai tehát elérték a fővárost Budapestet, azt a várost amely a vidéki városok és települések kárára virágzik.
A menetelők a főváros utcáin gyalogosan haladnak a parlament felé, bár ha utaznának is egyet mondjuk a 4-es metrón egyenlőre még nem tudnának.
E metróvonal a világ legdrágábban épülő metró vonala és e metróvonal az amelynek építési árából 100 évig lehetett volna üzemeltetni a korábbi években bezárt vasútvonalakat!
A négyes metró, mint  presztízs beruházás hírhedtsége mellett sokat hallani a Budapesti Közlekedési Központról is, ahol a jelenlegi Miniszterelnök unokaöccse a vezérigazgató. De biztosan sokaknál kiverte a biztosítékot az is, hogy a főváros főpolgármesterének fizetése idén januártól a kétszeresére emelkedett.
A fentiek csak pár példa arra, hogy miért nem működik ez az ország és hogy a politikáihoz közel álló haveri kör és családtagjaiknak mindig van munkája és nincsenek megélhetési gondjaik, mint annak a másfél millió mély szegénységben élő, vagy annak a négymillió létminimum alatt élőnek.
Hogy mire is jó az éhségmenet, arra hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy emberek élnek havi 22 800, vagy havi 49 000 Ft-ból nélkülözve otthonaikban fázva és gyakran éhezve, mert mindenkinek a számlák befizetése az első és bizony a magas rezsi árak miatt gyakran kell túl élni az adott hónapot.   

A somogyi menet  tagjai elindultak reggel 9 órakor Budafok -Tétényből a Nagytétényi úton a Mester utca felé, hogy a parlamenthez érve a másfelől érkező mentek tagjaival együtt Magasabb bérekért, igazságosabb közteherviselésért és például a munka törvénykönyvének felülvizsgálatát követeljék.
A menet tagjai jelenleg haladnak a Mária Terézia utcán.
A gyaloglók elérték a Leányka utcát  és jelenleg haladnak a Fehérvári út felé.
A menet  tagjai elhagyták a Fehérvári utat, jelenleg a Hengermalom úton át haladnak a Budafoki út felé.
A menet tagjai összetartóak, kitartóak és jól vannak!
A menet elérte a Budafoki utat.
A menet tagjai haladnak a Budafoki út- Neumann János utca irányában.
A menetelők elérték a
Neumann János utcát és haladnak a Rákóczi híd felé.
A menet áthaladt a Rákóczi hídon, jelenleg halad a Könyves Kálmán Körúton a Lurdy Ház parkolója felé.
A menet megérkezett a Mester utcába, így mostantól 13 óra 30-ig bárki csatlakozhat a menetekhez a Lurdy Ház parkolójában.
A menetelők elhagyták a Mester utcát és a Ferenc krt. – Üllői út – Múzeum krt. irányában az Astoriához tartanak.
Mindeközben egy újabb provokációval várja a jobboldali kormányzat az éhségmenetelőket a parlament előtti téren.
Ezzel a "kedves" meglepetéssel várja a hatalom a Kossuth téren a 262, 207, 196 kilométert hóban vagy esőben gyalogló, a mély-szegénység és az ilyen cinizmus ellen tüntetőeket. De mit is várjunk tőlük megmondták: "akinek nincs semmije az annyit is ér". Éppen ezért, mi már ettől a kormánytól nem várunk semmit, a következő kormánynak üzenünk: Munkát, kenyeret!

A menet tagjai elérték az Astoriát!
Megérkezett mind a 12 Éhségmenet az Astoriához. Az ott szerveződő diákok azt kezdték el skandálni: veletek vagyunk, veletek vagyunk! 
A menetek tagjai  mostantól 15 óra 30 percig az Astoriánál várnak mindenkit, aki szolidaritást vállal a magasabb közmunkás bérekért, az igazságosabb közteherviselésért és a munka törvénykönyvének felülvizsgálatának követelései mellett!
Az Éhségmenet 17 órára vonul az Alkotmány utcába!
Az Astoriánál egy nagyobb csoport diákság haladt el az Éhségmenet mellett. 
A diákok azt kiabálják gyertek velünk az Éhségmenetesek azt válaszolják veletek vagyunk.
Az éhségmenetek elindultak az Alkotmány utca felé.
A somogyiak is haladnak, büszkék vagyunk rátok!
MEGY A MENT: az Éhségmenet hamarosan beérkezik az Alkotmány utcához. Így fest együtt a 12 Éhségmenet.
Több száz kilométert tettek meg gyalog és itt vannak:
Már most közel 3000-en várják az Éhségmenetet az Alkotmány utcába. 
Hamarosan odaérnek!
Ha lehet ilyet mondani a tömeg nagyon elkötelezetten biztatja őket. 
BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA: Mennek és perceken belül megérkeznek. Kiabálják, itt vagyunk, itt vagyunk, valamelyik menetelő el is sírja magát. 200 kilométer az 200 kilométer.
A menetek megérkeztek az alkotmány utcába.
Kettős rendőrsorfal áll az Éhségmenet előtt az Alkotmány utcában, így 15-20 méterre tudtak csak eljutni a Kossuth tér közelébe. Az utca fölött valakik egy molinót feszítettek ki a következő felirattal: "Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét". Ezt többen le akarják tépni, de a rendőrök miatt nem tudnak a közelébe jutni. Az Éhségmenet soraiban egyébként egy 20-30 fős csoport is vonul MSZP-s zászlókkal és feltűnt Török Zsolt is.
 (fotó: Index.hu)

A menetek megérkeztek az Alkotmány utcába a Parlamenthez! 
MÉG MINDIG ÉRKEZNEK: Most közel 5000 ember van az alkotmány utcában. 
Az Alkotmány utcában van az MSZP-től Nyakó István, Ujhelyi István Harangozó Gábor, Harangozó Tamás, az LMP-től Vágó Gábor, Széll Bernadett, a Demokratikus Koalíciótól Vadai Ágnes,Varjú László, a Párbeszéd Magyarországért Pártól Szilágyi László. 
Az országos demonstráció hamarosan kezdetét veszi az emberi jogokért a jobb megélhetésért, a tiszteltségesebb közmunkás bérekért, a munkásokat érintő a munka törvénykönyvét ért változások miatt.

Csak remélhetjük minden rászoruló és nehéz helyzetben lévő állampolgár nevében, hogy a jelenlegi illegitim kormány végre meghallja népének szavát és rövid időn belül változtat majd minden eddigi hibán és végre a magyar emberek érdekeit fogják képviselni azok, akiket a Magyar Állampolgárok a Kormányra segítettek! 

Nincsenek megjegyzések: