Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 12., kedd

Az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért Párt az alábbi közleményében ítéli el az Éhségmenet provokálását

A Párbeszéd Magyarországért elítéli az Éhségmenet tegnapi megalázását

A tegnapi nap a Parlamenthez érkező Éhségmenetet egy aljas és megalázó transzparens fogadta, amely egy internetes blogon megjelent fotók alapján a rendőrség és az Országgyűlési Őrség néma asszisztálása mellett került fel az utcai lámpaoszlopokra. A Párbeszéd Magyarországért (PM) elfogadhatatlannak tartja, hogy egy demokratikus jogállamban bárki ilyen alávaló módszerekkel kívánja több millió ember nyomorát és kilátástalanságát megszégyeníteni.
Magyarországon a kormány szegényellenes politikájának köszönhetően az elmúlt években tovább mélyült a kiszolgáltatottság, nőtt a reményvesztettség. A munkahelyek száma folyamatosan csökken. Hiába szeretnének az emberek dolgozni, valódi munkahelyek és tisztes megélhetés helyett továbbra is csak a létminimum alatti megélhetést lehetővé tévő közmunkabér várja őket.
Ennek ellenére a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor az Éhségmenet figyelemfelkeltő akcióját korábban MSZP-s "hataloméhség-menetnek" nevezte. Felmerül, hogy vajon a tegnapi “köszöntjük a szoci hataloméhség menetet” felirat, amelynek elkészítése több százezer forint, valóban egy, a szegénység mélyítése mellett elkötelezett “civil szervezet”, vagy esetleg Fidesz közeli személyek helyezték el. Felmerül továbbá, hogy az internetes fotók alapján a helyszínen tartózkodó rendőrök eljártak-e hivatalos minőségükben, illetve, hogy a transzparens kihelyezése a jogszabályoknak megfelelően, a szükséges engedélyek birtokában, esetleg kifejezetten a közterület kezelőjének hozzájárulásával (esetleg megrendelésére) történt-e.
A Párbeszéd Magyarországért meggyőződése, hogy egy demokratikus jogállamban teljes mértékben elfogadhatatlan egy társadalmi megmozdulás megalázása. A PM felszólítja a kormányt, hogy a kilátástalan helyzetben lévő magyarok millióinak folyamatos megszégyenítése helyett tegyen meg mindent a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásáért, teremtse meg a tisztes és értelmes munka létrejöttét, és erősítse meg a munkavállalók jogait.

Szabó Tímea
Országgyűlési képviselő

Nincsenek megjegyzések: