Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 15., péntek

Nyílt levél Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnökének

Nyílt levél Orbán Viktor Magyarország
Miniszterelnökének


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Sajnálattal értesültünk róla, hogy mi álláskeresők és közmunkások nem érünk az Önök kormányának semmit sem.
Az Önök kormánya 2011 óta egyre kiszolgáltatottabb és egyre nehezebb helyzet elé állítja azokat az embereket, akik nem segélyből szeretnének vegetálni, hanem értékteremtő tisztes munkabérért biztosítani maguk és családjuknak a megélhetését.

Az Önök kormánya nem ismeri el azt, hogy Munka és Közmunka között nincsen különbség.

2011-óta Önök jelentősen átalakították a közfoglakoztatást, amely egyre hátrányosabbá és egyre megkülönböztetővé vált munkavállalók és munkavállalók, társadalmi csoport és társadalmi csoportok között.

Ma sok ezer munkahely hiányzik országunkban ezzel Ön és munkatársai is tisztában vannak, azzal azonban nincsenek, hogy az egyre jobban dráguló életszínvonal mellett a kis embereknek egyre nehezebb az életben maradása.
Önök Miniszterelnök úr jól el vannak társaival és a milliós havi szintű kereseteikből Önök jól meg is élnek! Mindez megengedhetetlen egy olyan országban, ahol másfél millió ember él mély szegénységben és 4 millió ember pedig a létminimum alatt.

Az Önök egyik politikusa megmondta, hogy havi 47 000 ezer forintból meg lehet élni! Próbálja meg a Miniszterelnök úr is egyszer és ne a havi 1.558.333 Ft-ért tetszelegjen a nemzet előtt!

Ma a Munkának nincs becsülete hazánkban, mert az Önök kormánya jól megadóztatja a munkabéreket és az alacsony keresetű emberektől több tíz ezer forintot vesz el különböző adó és járulékok címén!

Az Önök kormánya megkülönbözteti a Közmunkásokat is! Számukra nem a mindenkori minimálbért fizetik meg és foglalkoztatásukat is a korábbi 12 hónap, napi 8 óra helyett napi 6 órára és csupán 5 hónapra kívánják felvállalni. Ezzel az Önök kormánya csak tovább kívánja javítani a foglalkoztatási statisztikákat!

Ön miniszter elnök úr meg tudna élni havi nettó 36 750, vagy nettó 49 053 Ft-ból, amely egy nem szakképzet közmunkás havi bére?
Nos ezért a kis keresetért emberek dolgoznak, olyan emberek akiknek az önbecsülését az Önök kormánya már teljesen elvette, mert ezekből a pénzekből nem lehet albérletet, rezsit, gyógyszereket fizetni! Akkor meg pláne, ha jó esetben egy családban csak egy közmunkás van pár hónapig, vagy még az sem.

Önök 2002-2006 közötti első kormányzása idején sem volt külön Közmunka törvény és külön Közmunkásbér! Ezen gondolkodjon el a Miniszterelnök úr és szüntesse meg azt a jogellenes állapotot, amely megkülönbözteti ma a Közmunkásokat és az elsődleges munkaerő piacon elhelyezkedőket!

Állítsák vissza a korábbi munkabéreket és azt, hogy ismét a Munka Törvénykönyve vonatkozzon a közmunkásokra is!
Teremtsék meg ismét az intézményes közfoglalkoztatásokat!
Kormányuk a rászoruló és a valóban dolgozni akaró emberekért legyen, ne pedig azért, hogy minél több embert azzal sértegessen, hogy akinek "semmije nincs, az annyit is ér".

Ideje lenne kormányuknak az emberek mögé állni és nem azok ellen az emberek ellen lenni, akik Önöket oda juttatták ahol vannak!

A Közmunka is Munka Blog és érdek képviseleti csoport nevében kérjük kormányuktól és Öntől Miniszter elnök úr, hogy:

-Teremtsék meg az egyenlő bánásmódot és az igazságos közteher viselést!


-Helyezzék hatályon kívül a Közmunkát szabályzó Közmunka törvényt és kormányrendeleteket!


-Egyenlő munkáért egyenlő bért a Közmunkásoknak is, azaz minimum a korábbi havi nettó 60 250 Ft-ot első körben!


-Ismét a Munka törvénykönyve rendelkezzen a Közmunkákra is!


-Legyen ismét intézményes közfoglalkoztatás!


-Az 55. évél idősebbek is dolgozhassanak közmunkán, ha nincs más lehetőségük!


-A pálya kezdő fiatalok 4 hónap eltelte után vállalhassanak közmunkát, ha nincs más lehetőségük!


-A Közmunkásoknak is járjon az életkorhoz és a családhoz kötött szabadságolás, ne csak az évi 21 nap alapszabadság!


-Ha a közmunkás munkája időtartalma alatt el tud helyezkedni, ezért ne érje hátrány, legyen ismét legalább 30 napos próbaidő kikötve a Közmunkásoknak is, amely alatt büntetlenül és szankció nélkül felmondhatnak!


-Kérjük a hosszútávú legalább 12 hónapos fogalakoztatás megteremtését a Közmunkásoknak!


-Napi 8 órás, heti 40 órás munkahelyek jöjjenek létre a közmunkára kényszerülőknek is, mert ezen emberek is dolgozni akarnak és megélni szeretnének! 


-Azokban a térségekben, ahol nagyok a munkanélküliségi mutatok és nincsenek termelő üzemek, azokon a helyeken lehessen minél több embernek Közmunkát biztosítani megfelelő munkabérért!


- Kérjük, hogy a dolgozni akaró családokban, legalább egy ember egész éven át dolgozhasson, ha más nincs közmunkán, munka törvénykönyve szerinti, de legalább havi nettó 60 250 Ft-ért 8 órában!


- Kérjük az elmúlt két és fél év szociális tárgyú törvényeinek felülvizsgálatát!


- Az emberek becsülettel akarják felnevelni és taníttatni gyermekeinket, ezért kérjük a családtámogatási rendszer rászorultsági alapú felülvizsgálatát!


- Kérjük a szakszervezetek, érdekképviseletek jogainak visszaadását, és kiszélesítését!


- Kérjük, hogy a kiskeresetű embereket ne sújtsák tovább több adóval, kutya csippeltetéssel, sárga csekk adóval, újabb sarcokkal!


-Kérjük hogy a beharangozott rezsicsökkentések helyett a szolgáltatások áraiban megjelenő ÁFA csökkentését hajtsák végre, mert így több százezer embernek jelentene könnyebbséget a rezsi díjának kifizetése!


-Csökkentsék az alacsony keresetűek munkabérét terhelő adó és járulékokat, mert ha több pénz marad az embereknél, akkor többet is költenének!

Bízva Miniszterelnök úr jóakaratában és józan paraszti eszében csak remélni tudjuk, hogy Kormánya végre a szegény és elesett emberek és családok pártjára áll
saját érdekeik érvényesülése helyett. Már itt volna az ideje!

Várjuk intézkedését az elesett és rászoruló emberek nevében!

Tisztelettel:
Kemenczei Róbert-érdekvédő, álláskereső hátrányos helyzetben lévő állampolgár
Közmunka is Munka Blog és érdek képviseleti csoport
http://akozmunkaismunka.blogspot.hu/


(Az éves alapszabadság helyesen nem 21, hanem 20 nap, ezt sajnos elírtuk a megkeresésben, de már nem korrigáljuk- a szerk.)

Kapcsolódó cikkek bejegyzések:
A közmunka korlátozásával trükközik a kormány
Éhségmenet: Petíció 2013.02.11
Mit is kívánnának a közmunkások?

Nincsenek megjegyzések: