Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 11., hétfő

Éhségmenetek: Elkezdődött az Országos Demonstráció

Munkát, kenyeret! – Új köszöntés kezd meghonosodni a melósok körében. Mert hisz’ mindkettő hiánycikk.
Az országos  demonstráció elkezdődik. 
Felcsendül a Himnusz, majd egy Petőfi-verset is elszavalnak.
Elhangzik az első beszéd.
Komjáthy Imre: Ne féljetek! 
-Nem félünk válaszolja a tömeg. 
-Szép volt fiúk! 
Komjáthy Imre elmondja, hogy hangja lett egy tanár barátjának, akit most a kormány "vedd meg a krétát" kijelentésével megalázott. 
Hangja lett a megalázott embereknek.
 (fotó: ATV)

Egy közmunkás, ha településen belül dolgozik, legfeljebb hat órát robotolhat, 36 ezer forintért egy hónapban, dörög a szónok a színpadról, hát Orbán Viktor, menj a büdös p...ba, javasol politikai irányt nyomban közmegelégedésre, és nyomban be is harangozza Tóth Imre olvasztárt.
Tóth Imrét  a jelenlévő tömeg TÓTH IMI, TÓTH IMI...be kiabálással üdvözöli.
Tóth Imre elmondja, hogy  az ATV-ben egy műkörmös fideszes női politikus elmondta a 47 ezer forint csak ugródeszka.
Ezt követően lépett  színpadra a Borsod megyei Ricse polgármestere Vécsei István, aki elmondta: 
1 millió munkahely lesz, emlékeznek? 
Hol van? 
Új munkatörvénykönyve?-Bárkit kirúghatnak. 
Ez az igazságos társadalom?
A beszédek jelenleg is tartanak és a demonstrációhoz újabb emberek csatlakoznak.
Tóth Imre beszéde után a menetelők képviselői lépnek fel a pódiumra.
Egy ózdi srác foglalata el a színpadot, és arról mesélt, hogy miközben az országúton meneteltek, egy luxusautóból megkínálták egy zsemlével. "Konkrétan a fejemet kínálták meg, az arcomba vágták, mert mi ennyit érünk a gazdag embereknek, ennyit érünk Orbán Viktor kormányának" - mondta Aradi Dániel, aki arra emlékeztetett: a választások előtt Orbán eljött Ózdra, és arról beszélt, hogy ha nem lesz változás, akkor éhen halnak. Hát így is éhen halunk. 
Ezt követően Hegyeshalmi Tibor Szegedről lépett a pódiumra, akit Halmi József Győrtelek polgármestere váltott.
A finom szövetkabátok, és jól szabott kosztümök népe nem tudja hova tenni a demonstrálókat.
Halmi József beszél a színpadon, hogy milliókat hagynak éhen halni az országban, miközben Pintér Sándor azt bizonygatja, hogy 47 ezerből meg lehet élni, ha tart az ember egy-két kecskét. Hát éljen meg a Pintér két kecskével, nyit új perspektívát a belügyminiszternek.

Győrtelek polgármestere után  Orsós Ferenc beszél, aki elmondja, hogy "Mi nem a pártokért és nem a pártok ellen vagyunk."
Ezt követően Varga Béla beszélt.
Most épp Sellye polgármestere beszél, aki azt mondta: neki egy kiskereskedő mondta, hogy 20%-al csökken a forgalma. Csődbe megy, az ország vergődik. 
Meddig hagyjátok? 
 (fotó: Index)

Egy hódmezővásárhelyi felszólaló elmondja, hogy: "11 éve szenvedünk a kib*** Lázár Jánostól. Húzattok el."
Egy hölgy 207 kilométert tett meg Békéscsabáról és számos üzenetet hozott, de egyet szeretne átadni: "Orbán menjen a búsba." 
Lassan beszivárog a fagy a demonstrálók csontjaiba, már a topogás sem segít. 
Barát Endre szociológus a viharsarki éhségmenet vezetője arról beszél, hogy senki nem tudja elképzelni, hogy mi folyik a magyar vidéken, és miképp aláz meg egész országrészeket a kormány. 
Szavait szomorú "installáció" támasztja alá. 
A szürke flaszteron fekete kartonból kivágott figura, rajta egy ember és egy kicsiny falu neve, és a felirat: egyike vagyok annak a három millió embernek, akiket az Orbán-kormány az út szélén hagyott.
Mesterházy Attila és Horváth Csaba szocialista politikusok is kint vannak az Éhségmenet tüntetésén. 
Eléggé szókimondó beszédek hangzanak el. 
Most Nyakó István beszél: "Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!”szövegű molinót nyílt provokációnak nevezi és visszautasítja a feliratot. ....Most a sötétség erőivel kell megküzdenünk, de már közel a pirkadat."
Nyakó István elmondja, hogy a későbbiekben egy petíciót fog átadni a parlamenti képviselőknek, mely az éhségmenet legfontosabb követeléseit tartalmazza.
Pityinger László alias Dopeman pedig azt hangsúlyozza, hogy: "nem egységes az ellenzék és így nem lehet eredményt elérni."
 (fotó: Index)

Ezekben a percekben olvassák fel azt a petíciót, mely azokat a követeléseket foglalja össze amiért a 2013-as éhségmenet Borsodból, Nógrádból, Szabolcsból, Hevesből, Hajdú-Biharból, Békésből, Csongrádból, Bács-Kiskunból, Fejérből, Tolnából, Baranyából, Somogyból, Pest megyéből, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, és Budapestről elindult.
A petició fő követelései: "Követeljük az egyenlő bánásmódot és igazságos közteherviselést! Követeljük, hogy a közmunkások is megkapják a minimálbért!" 

A petíciót Ujhelyi István a Magyar Parlament alelnöke veszi át.
A demonstráció  békésen véget ért!
Nagyszerű hozzászólásokat hallhattunk. Attól voltak nagyszerűek, hogy maguk a melósok mondták, a menetelők, nem pedig helyettük és a nevükben mások. - Én volnék a hataloméhes, aki közmunkásként 47 ezret keres? Aki négy gyermeket tart el? Akinek a felesége munkanélküli? - - Vagy én, aki négy árvát fogadtam be, mert nekik még annyi sem jutott, mint nekem? - Meg itt vagyok én is, akinek választania kell, sárga csekket fizessen-e, vagy egyen! - Mégis mit gondolnak ezek a „mocskok” ott, a parlamentben? A nép nevében kisemmizik a népet? - „Elmegy Orbán Viktor a picsába! Fűt-fát ígér, azután jól kinyalja az idegen tőke seggét! Mit beszél ez nekünk nemzetről, amikor nem törődik azokkal, akik ebben az országban élnek!” – hangzott el.
Köszönet illet mindenkit aki kiállt önmagáért és másokért is!
Csak remélni tudjuk, hogy ez a mostani hatalom éhes Kormány meghalja az emberek segélykiálltását és a jővőben minden ember számára biztosítani fogja a méltóságteljes és tisztelségges megélhetést, mert van még rá nem egészen másfél évük...!

Nincsenek megjegyzések: