Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 28., csütörtök

Közfoglalkoztatás: mégsem kell ragaszkodni a hat órához

Egy újabb cikk jutott el szerkesztőségünkbe, méghozzá egy Somogyi Hírlapos, melyet ezúton teszünk közzé érdeklődőinknek.
Ebből a cikkből sem derül ki, hogy akkor most 6, vagy 8, órában dolgozhatnak-e a  köz-foglalkoztatottak.
Vagy, hogy csak a START munkaprogramokban dolgozóknak lesz-e 8 órás a foglalkoztatása és a többi önkormányzati intézményes foglakoztatás lesz-e 6 órás?
A kérdésre sajnos a nem egyforma tájékoztatások miatt még érdekvédő csoportunk sem tud sajnos konkrét választ adni, ezért aki esetleg tudja, az írjon egy mailt a blog drótposta címére. Köszönjük előre is! (A-szerk)

KÖZFOGLALKOZTATÁS Az önkormányzatok visszajelzésére reagálva a kormány megtartja a 2012. évi program lényegi elemeit, és a tavalyi konstrukciókban indítja el idén is a Start-munkaprogramot -értesült lapunk. Mint arról beszámoltunk, az év elején tervezett rövidebb futamidő és rövidebb óraszám miatt számos önkormányzat jelezte, hogy hátrányt szenved a közfoglalkoztatás. A kormány 2013. február 13-i ülésén döntött arról, hogy -az elmúlt évi kedvező tapasztalatok alapján -idén is hosszabb időtartamban és nagyobb óraszámban dolgozhatnak majd a közfoglalkoztatottak.

Az önkormányzatok jelzésére megtartja a kormány a programot

Mindennek alapját az adhatja, hogy a települési önkormányzatok tavaly decemberre készítettek egy idei évre szóló közfoglalkoztatási tervet, és már ebben is jelezték, hogy nem csak a létszám bővítésére, hanem a minél hosszabb foglalkoztatási időre is igény lenne. A Belügyminisztérium által a települési önkormányzatokhoz eljuttatott információk szerint a falvak, városok a decemberben beadott programterveiknek megfelelően nyújthatják be igényeiket.

-A Belügyminisztériumtól kapott friss információk alapján kirendeltségeink közvetítésével megkezdtük az önkormányzatok kiértesítését a kedvezően változó feltételekről. Már zajlik az új kérelmek előkészítése és befogadása is- tájékoztatott az újdonságról Zsírosné dr. Blaner Andrea, a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának közfoglalkoztatási igazgatóhelyettese.

A tájékoztatás szerint a márciusban induló közfoglalkoztatási programok akár a jövő februárig is tarthatnak, ezáltal egyéves foglalkoztatást is lehetővé tesznek. Egy 8 órában dolgozó segédmunkás nettó 49 453, szakképzett kollégája 63 404 forintot kereshet havonta. Munkavezetőknél további 5-6 ezer forinttal nőhet a fizetésük.

(Somogyi Hírlap: Kaszás E.)

Nincsenek megjegyzések: