Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 9., szombat

Túl volnánk a nehezén? – Az MSZF kétségbe vonja a FIDESZ állítását

Budapest, 2013. február 9. szombat
 
   Sajtóközleményben reagált szombaton a Magyar Szociális Fórum Hitelkárosultakkal foglalkozó felelőse a FIDESZ kommunikációs igazgatójának arra a pénteki közleményére, amely szerint „a devizahitelesek túl vannak a leg nehezén”. Czöndör Gyula szerint a Hitelkárosultak csak egy töredékének az ügye rendeződött, ellentétben Kocsis Máté állításával.

„Sajnálattal kell tájékoztatnunk Kocsis Máté urat, a Fidesz kommunikációs igazgatóját – írja Czöndör -, hogy kizárólag azok ügye lezárt, akik képesek voltak a végtörlesztésre. Ezek között számos jól kereső országgyűlési képviselő, közülük is számosan a kormánypárthoz tartozóak.

Ha a nemzet végveszélybe kerül, mert átszakadt a gát és megsemmisítéssel fenyegeti az ország lakóinak majd negyven százalékát, akkor nem azzal kell foglalkozni elsősorban, hogy kik a felelősök a rosszul megépített töltésekért, hanem a kormánynak halaszthatatlanul a bajba jutottak segítségére kell sietnie.

   A közleményben közölt számok, arányok nagyon felületesek és közel sem tükrözik a valós helyzetet. Akkor sem, ha azt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete adta ki. Azért nem, mert a hitelesek csak egy szűkebb csoportjával számol. Azokkal, akik ténylegesen lakásvásárlási deviza alapú jelzáloghitelt vettek fel. A bankok által rászedett polgárok száma azonban ennek a létszámnak a többszöröse, mivel ingatlanvesztéssel kell számolniuk azoknak is, akik szabad felhasználású hitelt vettek fel, és azoknak is, akik ilyen konstrukcióban gépkocsit vásároltak. Ezeknek a hiteleseknek a száma jóval meghaladja a milliót, amely mögött mintegy további három millió családtag is érintett.
 
   Azt gondoljuk, hogy a kormányzópárt tisztában volt ezekkel a tényekkel, amikor az emberek felhatalmazását kérte a kormányzásra. Akkor vállalta azt is, hogy kijavítja az előzőek súlyos hibáit, mulasztásait. A társadalom ehhez adta bizalmát.

Bizonyára tudatában vannak annak is - mint ezt már többen kifejtették a frakcióból és a koalíciós párt soraiból -, hogy a politikai hibán túl a bankokat is komoly bűnök terhelik. Kapzsiságuk, profit éhségük nagymértékben hozzájárult milliók megtévesztéséhez. Az Önök soraiban található végtörlesztők felidézhetnék azokat az eseményeket, amikor ők maguk is ilyen hitel felvétele mellett döntöttek. Őket a kormány kimentette a végtörlesztéssel.

   Ezzel tulajdonképpen diszkriminálta azokat, akik erre nem voltak képesek. Az árfolyamgáttal pedig kár dicsekedni, mert nem oldja meg a hitelesek problémáit, csak elnyújtja a szenvedésüket.

   A bankok, hitelközvetítők, végrehajtók, közjegyzők ámokfutását ezrek halála szegélyezi.
 
Felelős politikai erő ezt nem nézheti tétlenül, hanem azonnal a további károk elhárításába kezd. Majd ha elhárult a vész, akkor kell megkeresni és számon kérni a felelősöket” – áll az MSZF szervezőjének válaszlevelében.+++

Kiadta: MSZF SZK
www.mszfszk.hu
www.hitelkarosultakert.hu

Nincsenek megjegyzések: