Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 14., csütörtök

Eddig 259-en fagytak meg

Budapest, 2013. február 14. csütörtök

     Magyarországon 259-en fagytak meg 2012. október 1. és 2013. február 10. között: 134-en a szabad ég alatt és saját fűtetlen otthonukban, 125-en pedig kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni – tudatta csütörtökön a Magyar Szociális Fórum.
    Az életvesztés erősen növekvő tendenciát mutat január óta. A nem kórházban elhunytak többsége, 90 személy, saját fűtetlen otthonában hűlt ki. A magánterületen megfagyottak többsége idős emberekből, köztük 73 év feletti nőkből került ki. A közterületen kihűltek többsége szántóföldön, erdős, nádas területeken lelte halálát.
    A fagyhalál 87 százalékban vidéken élő embereket ragadott magával.
    A Magyar Szociális Fórum azt is tudatta, hogy a kormány továbbra is elzárkózik attól, hogy társadalmi-állami összefogással küzdjenek az életekért a fagyhalállal szemben. A Lélekmentő kampány néven ismert társadalmi összefogásból kiindulva az MSZF arra kérte a miniszterelnököt, nevezzen ki felelős személyt, hogy együtt dolgozhassanak az életek mentésében. Orbán Viktor Balog Zoltánt bízta meg a feladattal, de az emberi erőforrások minisztere még kapcsolatot sem keresett az életbevágóan fontos ügyben.+++


Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: