Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 20., szerda

Összehívjuk a Szociális Kerekasztalt


Tisztelt Sorstársak!

Köszönjük, hogy a Pertársaság a Hitelkárosultakért Facebook csoport tagjaiként megerősítették azt a 7 pontos követelést, amelyet Önökkel egyeztetetten a Magyar Szociális Fórum másfél éve következetesen képvisel a megoldás érdekében! Voltak ugyan, akik azzal utasították el, hogy semmit sem akarnak fizetni, tekintettel a bankok csalására, de a kölcsönügylet ezt akkor sem teszi lehetővé, ha a szerződést semmissé, vagy érvénytelenné nyilvánítják. Nem beszélve arról, hogy maguk a károsultak ilyen követeléssel soha nem álltak elő. (Lásd a 7 pontot!) Mások azt kérdezték, jó, de mikor lesz ebből valami. Jogos a kérdés, de nem hozzánk kell intézni, akik a követelések teljesítéséért harcolunk, hanem a politikai vezetéshez! Ha akarta volna, a kormány (az előző, és a jelenlegi is) már régen orvosolhatta volna az Önök problémáját. Ehelyett pénzügyi biztosi posztot kreáltak, melyről az MSZF véleménye a következő: Lásd: http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=409:penzuegyi-biztos-es-devizahiteles-ketelyek&catid=2:magyar


Doubravszky György pénzügyi biztos – főnökének, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a jóváhagyásával - most tárgyalásra készül a „civilek”, a kormány és a bankok szakértőinek részvételével. A Magyar Szociális Fórum szervezőivel tartott február 7-i megbeszélésünkön vele még arról volt szó, hogy a tanácskozás-sorozat a civil szervezetekkel venné kezdetét, az asztal körül a hitelkárosultak érdekeit felkaroló összes szervezet helyet foglalna, majd ez után háromoldalú tanácskozás kezdődnék civil-kormány-banki részvétellel. Mi erre azt mondtuk, hogy minden tárgyalás előfeltételének tartjuk a kilakoltatások és az árverezések március 1. utáni, határidő nélküli leállítását, mind a hitelesek, mind a közüzemi díjhátralékosok esetében mindaddig, amíg nem juttatják kellő jövedelemhez azokat, akik önhibájukon kívül (pl. munkahelyvesztés miatt) fizetésképtelenné váltak. Ez az előfeltétel nem teljesült, mert Matolcsy nemet mondott rá. Még a 45 napra meghoszabbítandó moratórium is kormány-rendelettől, ill. törvénytől függ, mely a „szakértői tárgyalás” kezdetéig – minden jel szerint – nem születik meg. Civil oldalról a tárgyalásba – úgy tűnik– olyan szakértőket vontak be, akiket civil részről senki sem delegált. Doubravszky György választotta ki őket. Választása azokra esett, akikkel a Bankszövetség hajlandó tárgyalni. Ez arra utal, hogy a „háromoldalú szakmai megbeszélésen” nem az Önök 7 pontos követelése lesz a téma. Homály fedi, kik, miben akarnak megállapodni, viszont kezd világossá válni, hogy újabb politikai játszma részeseivé válhatunk.


Ezért a Magyar Szociális Fórum összehívja a Szociális Kerekasztalt, a társadalmi nyomásgyakorlás demokratikus fórumát. Célja 7 pontos követelésünk napirendre tűzésének, és teljesítésének kikényszerítése! Erre a tanácskozásra azokat a szakértőket is meghívjuk, akik maguk is részt vettek a 7 pontos követelés kidolgozásában, ill. készek kiállni mellette. A Kerekasztal-tanácskozáson előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni az alábbi címen:






Időpontját és helyszínét napokon belül közzétesszük

Nincsenek megjegyzések: