Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. február 25., hétfő

Visszautasítjuk Szita Károly Kaposvár Polgármestrének kijelentését, felvétéseit és fenyegető hozzá állását!

Kaposvár Polgármestere Szita Károly az alábbiakat mondta el a 2013.02.21-én megtartott Kaposvári Közmeghallgatáson az egyik helyi lapban megjelentek szerint:
"Ám ami „kiverte a biztosítékot” a polgármesternél, az a közmunka bérezése és az ezzel összefüggésbe hozott munkamorál. – Ha 37 ezer forintot keres egy közmunkás hatórás munkáért, kérdés, hogy ezért vállalja-e, hogy rendesen végezze a munkáját?  – tette föl a kérdést Kemenczei Róbert.
Az számomra nem elfogadható, hogy ha valaki kevésnek tartja a fizetését, az kevesebbet is dolgozik – kezdte magyarázni álláspontját Szita Károly. – Ilyen nincs a Földön. Kevés a fizetése nem csak a közfoglalkoztatásban dolgozóknak, hanem a Videotonnál, a Kométánál, a villamossági gyárban dolgozóknak és az én kollégáimnak is – mondta egyre hangosabban. – De erre nem az a válasz, hogy ha kevésnek tartom a fizetésemet, akkor nem dolgozom. Ugyanakkor meg azt hallom kaposváriaktól, miért tűrjük el, hogy a közmunkások egy része munkaidejének jelentős részét a lapátnyél támasztásával tölti? Aki a mi közfoglalkoztatottunk lesz, az igenis dolgozzon meg a béréért. Aki pedig nem ezt teszi, azt el fogjuk bocsátani.(Somogyi Hírlap, Sonline.hu).

Ezt a hozzáállást nem lehet eltűrni egy városi vezetőtől, aki "ki a mi közfoglalkoztatottunk lesz, az igenis dolgozzon meg a béréért. Aki pedig nem ezt teszi, azt el fogjuk bocsátani." nyíltan megfenyegeti a lehetséges köz-munkavállalókat, úgy, hogy még az idei közmunkák még el sem indultak Kaposváron!

Szita Károly szerint  nem elfogadható az, hogy ha nem kap rendes munkabért egy rendesen dolgozó közmunkás, csak a jelenlegi kormányzat által hibásan és diszkriminatív, az egyenlőséget sértő módon meghozott éhbért, akkor nem teljesít 100 %-osan a rá bízott munkája terén.
A mi álláspontunk alapján kis pénz kis munka! 
Elég volt a köz-foglalkoztatottak megkülönböztetéséből és kihasználásból, rabszolga sorban és félelemben tartásból!

Szita Károly ne hasonlítsa a köz-foglalkoztatottak alacsony és az egyenlő munkáért egyenlő bér jár elvet sértő közmunkabéreket a más piaci és gazdasági környezetben, szférában dolgozó munkavállalókkal!
A Videotonban és a Kométánál is több egy munkavállaló havi nettó kereste mint a kormányrendelet által előírt közmunkásbér! Ezekben az üzemekben a munkavállalók kapnak műszakpótlékokat, munkaruhát, étkezési utalványt! A köz-foglalkoztatottaknak ezek a  kiváltságok nem járnak!

A polgármester úr által említett cégeknél Videoton, Kométa,  Villamossági gyárban is minimum megkapják a szakképzetlen emberek a mindenkori minimálbérre vonatkozó kormányrendeletben foglalt havi nettó 64.190 Ft-ot napi 8 órai munkájukra+ mivel ezeknél az üzemeknél, gyáraknál több műszakos a munkarend, így a Videotonnál, a Kométánál és a Villamossági gyárban is jár a dolgozóknak a műszakpótlék!
Mindegyik cégnél van cafatéira is és egyéb lehetőségek!  Így az ezen cégekkel való összehasonlítás nem szép dolog, mert ezekhez képest egy nem szakképzett köz-foglalkoztatott napi 8 órai munkájáért nem havi nettó 64.190 Ft vihet, haza hanem csak havi nettó 49 453 Ft-ot! Ez nem más Polgármester úr, mint Bérfeszültség!
Egyenlő Munkáért egyenlő bér jár! A 6 órás szakképzett köz-foglalkoztatott havi nettó munkabére még azt a bűvös 47 000 forintot sem éri el, melyre azt mondta Zsiga Marcell az Ön párttársa, hogy IGEN, BIZTOSAN MEG LEHET ÉLNI 47 EZER FORINTBÓL!

Szita Károly ne hasonlítsa a köz-foglalkoztatottak alacsony és az egyenlő munkáért egyenlő bér jár elvet sértő közmunkabéreket a kaposvári Polgármesteri Hivatalban és annak intézményeiben dolgozó munkatársaihoz!
Tudjuk Polgármester úrnak és Munkatársainak valószínűleg állandó anyagi gondjaik vannak, csak nekik állandóan a kis embereknek sohasem!
Emlékeztetjük Polgármester urat arra, hogy a valamikor  a Taszáron tartózkodó amerikai hadsereg katonáit kiszolgáló Brown and Rootnál dolgozó segédmunkás emberek az amerikai hadsereg Magyarországi állomásozáskor megkerestek a lapátosok is havi nettó 100 ezer forint feletti összegeket! Igaz csak addig, amíg a polgármester úr egyes már-már szóról szóra terjedő ismeretek szerint ezt nem tette szóvá, indoka ekkor a bérfeszültség volt, amely alapján többet kapott egy segédmunkás Taszáron, mint az Ön munkatársai a nagy városházban!
Akkor hogy is van ez?

Ha más veti fel, hogy bérfeszültséget okoz a köz-foglalkoztatottak jelenlegi munkabére más foglalkoztatottakhoz képest ÖN tisztelt Polgármester úr ezt elfogadja, nem tesz érte semmit, hogy ne így legyen csak fenyegetőzik és megfélemlít, üzenget! Ezért tart itt ma ez az Ország és ez a város Kaposvár!
Ezen viselkedést és hozzáállást csak megköszönni tudjuk minden lehetséges köz-foglakoztatott nevében, persze nem jó értelemben Önnek és FIDESZES párttársainak!

Nincsenek megjegyzések: